यह मेरी Quarantine Segment की 42nd recipe है।
आज की यह एक और Recipe, Ms. Sanchita Gupta के treasure में से है।
आप का बहुत बहुत धन्यवाद संचिता जी।
आज आप के साथ एक और ऐसी Recipe share करने जा रहे हैं जो बनाने में difficult लगती है।
जी हाँ, हम इमरती की ही बात कर रहे हैं।
इमरती, एक ऐसी sweet dish जो अगर lockdown में खाने को मिल जाए, तो बात ही क्या!
तो आज ही dinner में yummy and crispy Imarti बनाएं और सबको खुश कर दें।
Instant Imarti
Ingredients:
For sugar syrup-
- 1.5 -cup sugar
- 2-cup water
- 2 -Green cardamom
- Food color optional
For Imarti -
- 1cup- White urad daal(3-4 hours soaked)
- 1- tbsp Rice flour
- 1 - pinch yello-orange food color
- 2 to 3 tbsp - water
- Rose water(optional)
- Ghee/oil for Frying
Method:
For Sugar syrup-
- Boil sugar and water for 5 minutes.
- Then add green cardamom powder and colour.
For Imarti-
- Grind the daal in a mixer with water.
- Then add rice flour and food colour. The batter is ready.
- Whisk the batter for 5-10 minutes.
- Now fill the batter in a cone and make Imartis, in a flat bottom pan containing ghee.
- Fry them at low medium flame till golden.
- Then, dip hot Imartis in light hot sugar syrup for 10 minutes. They will soak the syrup.
Take them out and your juicy & crispy Imatis are ready.